Lite smått och gott

Senaste veckan har det varit djupdykning i försäkringar. Först för bilen, som nu äntligen fått bli fransk "resident", precis som sin ägare. Det tog lite tid. Började processen i början av juli! Nåväl, bättre sent än aldrig. När jag ändå var på banken och fixade den, så passade jag på att kolla pris på hem- och olycksfallsförsäkring också. Nu har jag samlat allt under ett tak och jag behöver inte oroa mig längre. Det har nämligen varit lite oklart vilken försäkring som täcker vad, just när det gäller olycksfall. Tänk om jag ramlar och slår ut tänder 🙈😄. Vilken försäkring täcker det? Det var inte glasklart innan. Jag tycker det är svårt att sätta sig in i försäkringsvillkor på svenska, så ja, ni kan ju bara ana hur jobbigt det här har varit på franska 😩🙈
 
Förra torsdagen började telefonen tjuta något alldeles otroligt. Värsta sortens signal! Det visade sig vara ett VMA, dock bara en test - tack o lov. Det handlade om en tsunamivarning faktiskt. Ja, nu vet vi hur det kommer låta om det skulle bli aktuellt. 
 
Hittade ett kuvert utanför min dörr häromdagen, adresserad till min lägenhet, inte till mig. Folkräkning! In på nätet och fylla i ett antal frågor, och så var det klart. 
 
I tisdags var det riktigt varmt och skönt, runt 18 grader. Skulle bli ännu varmare på onsdagen, men då tog jag på mig vinterstövlar och vinterjacka och satte mig på tåget till Zürich. Ingen snö kvar😪 men hyfsad temperatur. Trots regn så har det blivit några promenader.
 
 
Tittut säger de här roliga små konstverken i smide 
 
Kanske har ni hört att det är protester i Frankrike - igen. Nu är det bönder och vinodlare som blockerar vägar runt om i landet. I dagarna är det stora protester i och omkring mina trakter. Just idag t.ex har de startat bränder vid alla större mataffärer. Allmänt bråkigt och stökigt helt enkelt och jag tycker det är rätt skönt att inte vara där just nu. 
 
Ta hand om varandra och försök leva i nuet🙏🥰