Snabbvisit till Annecy

När Anneli skulle köra tillbaka till Zürich, kom vi på den geniala idén att jag skulle följa med till Annecy, vilket är lite drygt halva vägen. Därifrån skulle hon bara ha runt 32 mil kvar och jag skulle ta buss och tåg hem till mig. Vi körde från Narbonne tidigt förra torsdagsmorgonen och hade en vacker soluppgång i ögonen. Vi anlände till Annecy vid lunch.

Hade bokat boende nästan mitt i sta’n, precis bredvid slottet. Ett väldigt charmigt litet hotell med perfekt läge. Där uppe i hörnet var vårt rum.

Utsikten från "mitt" fönster mot slottet.

Åt en riktigt god pizza till lunch och promenerade runt, dels nere vid sjön och så naturligtvis bland alla härliga små gränder. Det var fortfarande väldigt mycket turister, men så är det nog också en av Frankrikes vackraste småstäder med sina kanaler och sjön och så bergen runtom.

Otroligt vacker himmel på kvällen.

På fredagen styrde Anneli hemåt och jag satte mig på bussen från Annecy till Lyon. Kul att åka buss den här sträckan, för när jag kört här, så har jag bara hunnit konstatera att det är väldigt vackert. Nu fick jag ju chansen att verkligen titta och slippa bry mig om trafiken. Så avkopplande. I Lyon bytte jag till tåg. Spanska järnvägen Renfe kör sedan några månader tillbaka mellan Lyon och Barcelona och det var det jag hade bokat på. Kändes riktigt internationellt med en härlig blandning av spanska och franska. Fantastiskt bra service var det också. 

Har gått på halvfart sedan jag kom tillbaka från Annecy. Förkylningen vill inte riktigt släppa, men jag har hört att jag tydligen inte är ensam om att dra på detta. Det var ju skönt att kunna halvligga i soffan förra helgen och vara med när det skrevs lite historia. Jodå, jag gillar kungahuset. Visst behöver vi lite glans i dessa hemska tider med krig, inflation, ökande priser och allt vad det är. Ja, jag lider ju av den hemska kronkursen också. Nåväl, kungens anfader Jean Baptiste Bernadotte, Karl XIV Johan, var dessutom fransman, “importerad” från Pau. I Pau finns ett Bernadotte-museum. Det hade jag planerat att besöka i juli 2018, men när jag kom dit den sommaren, så var det stängt för renovering. Snopet! Sedan dess har jag inte varit så långt västerut i Frankrike. Ja, det är ju inte så långt egentligen - bara 34 mil. Och det är bara 45 mil till Atlantkusten i Biarritz förresten. Södra Frankrike är inte så brett.

Nog för idag. Sköt om er och var tacksam för varje dag 💕🙏