Rotlös och lite rastlös

Det normala när man flyttar är att man packar ner sina pinaler, flyttar kartongerna från en adress till en annan och sedan tömmer man kartongerna igen. Eller hur? Riktigt så gick det inte till när jag för ganska exakt två år sedan packade ner i stort sett hela mitt liv. Det som skulle följa med till Frankrike var kläder, skor, lakan, handdukar, men inte så många personliga prylar. Inte ens alla kläder fick följa med. Man får inte plats med så mycket som man tror ens i en kombi. När jag tömde garderoberna passade jag naturligtvis på att sortera ut sådant som kunde skänkas bort eller behövde slängas. Men faktum är att jag, sedan jag kom tillbaka till Sverige förra sommaren, funderat över en del kläder som inte fick plats i packningen. De låg inte där jag trodde jag hade lagt dem. Jag var nästan helt säker på att jag, i all röra och för all del, en del stress också, hade lyckats med bedriften att lägga dem i påsarna till insamlingen och att någon annan lycklig stjärna bar dem nu. Så tänk den glädje jag kände när jag “hittade” en resväska i förrådet som inte var tom - som jag hade trott - utan innehöll en hel del smått och gott. Bland annat de saknade kläderna! 

Mina ungdomar är på semester på vart sitt håll och jag har flyttat in i mitt gamla hem för en vecka. Jag passar på att gå igenom mina nerpackade prylar i förrådet. Tänkte att jag kanske skulle kunna få med mig lite personliga attiraljer denna gången. Huset jag hyrt är rätt opersonligt. Stilrent men aningen för maskulint, så det kommer behövas lite feminina prylar som gör det mer hemtrevligt. Några färgglada kuddar kanske kan få följa med? De tar ju inte så mycket plats heller. Tack o lov för vakuumpåsar!

Har fått ansvaret att ta hand om Stefans och Elins alla växter den här veckan. Jisses, det är som en djungel både inomhus och nere på altanen. Värmen som vi haft så länge nu verkar ta paus och det ser ut som att det ska komma lite regn här också. Tack o lov inte sådana mängder som ramlat ner på andra ställen men….. Just nu när tomaterna är på gång är det ju lite synd att solen tar semester, fast samtidigt så kanske man hinner äta upp dem i lugn och ro. Trist när alla mognar samtidigt!

 
 
 
 
Nu blir det paus från rotandet i mitt bohag. Jag känner mig lite som gäst i mitt eget hem, och ska jag se om jag kommer ihåg hur min TV fungerar. Önska mig lycka till!
Carpe Diem 🙏