Tråkigaste månaden?

Tror nog att alla bara längtar efter att tiden ska gå, så att vi får vår vaccination och att vi alla ska få börja leva någorlunda normalt igen. Och visst är det väl tur då, för en gångs skull, att tiden faktiskt går fort. Nu är januari snart till ända och vaccinationerna är igång. Om nu bara journalisterna kunde lägga av med att få det att se ut som en kapplöpning om vem som är snabbast. Tycker att hela det gångna året varit som en pajkastning men vi får väl hoppas att det blir en läxa. Aldrig har det väl varit tydligare än nu, hur otroligt dålig vår äldrevård är. Kanske kan det äntligen bli en förbättring efter detta, även om priset varit högt. Även i Frankrike har åldringsvården drabbats hårt. Och trots att de haft mycket hårdare restriktioner än Sverige, så är dödligheten högre än den i Sverige. De är förresten förmodligen på gång att stänga ner helt igen en tredje gång. Den senaste tiden har det "bara" varit utegångsförbud mellan kl. 18-06. 
 
Fira det som firas kan! Internationella popcorndagen den 19 januari! Tänk att jag aldrig tröttnar på popcorn 😊. Jag säsongsjobbade i popcorn-kiosk i Borås Djurpark under ett par år i gymnasieåldern och gick omkring och stank som ett popcorn. Doften satte sig i ALLT och dessutom fick man ju ett och annat brännmärke på högerhanden efter att ha haft för bråttom när man skulle fylla påsar med de nypoppade godsakerna. Det fanns en synthlåt som hette Popcorn som spelades flitigt på radio vid den här tiden. Jag fick till och med "smeknamnet" Popcorn av några i bekantskapskretsen.
 
Haha, detta fick mig att tänka på ett annat "namn" jag haft. Orm-Lena! Det ni! Vi, mina söner och jag, hade två ormar under en tid, därav namnet. Och har man ett så vanligt namn som Lena, så får man väl acceptera att det behöver förtydligas ibland vilken Lena som avses 🤔😅. 
 
Den 20 januari var det dags för  nytt firande - äntligen en ny president i USA. Så befriande! Det är inte utan att det känns lite lugnare att Trumpen inte har tillgång till kärnvapenkoderna längre. 
 
Har kollat igenom alla 40 avsnitten av The Crown. De två första säsongerna var bäst, men jag måste säga att de lyckats väldigt bra med rollbesättningarna. Vissa var så lika sitt original! En annan serie som jag sett ett antal avsnitt på är Hinterland. Polisserie som utspelar sig i Wales och är riktigt bra. Och så måste jag ju naturligtvis titta på Arsène Lupin! Har läst böcker om honom tidigare och även sett någon film tror jag för länge sedan. Naturligtvis ska jag ha den på originalspråket 🇨🇵 och av vad jag hört så bör nog alla ha det. Dubbningen lär vara urusel. 
 
Nu ska jag sticka vidare på mitt senaste projekt 😊
 
Carpe Diem och sköt om er 😍