En vecka med många steg 🚶‍♀️🚶‍♀️🚶‍♀️

Den här veckan har jag kollat på två lägenheter. Jag är nog lite kräsen, men den första hade ett väldigt litet badrum. Tror jag skulle reta ihjäl mig på att något riskerar att välta, så fort jag vänder mig om. Även balkongen hade en del övrigt att önska. Den andra saknade balkong helt, så bort med den. Fin annars. Hur kunde jag missa att det inte fanns balkong? Hade ju inte ens behövt kolla den. Fördelen med att kolla efter lägenhet är att det även blir en hel del steg. Jag går ju runt för att bekanta mig med kvarteren och dessutom parkerar jag lite utanför centrum. 

Det fanns ett charmigt torg nära den första lägenheten, Place Voltaire, och en hel del små butiker och serveringar.

Igår var Anne-Marie och jag ute på en liten vandring. Vi träffades i en by som heter Fleury. Ny bekantskap för mig. Gick upp på bergsplatån  (La Clape), för hon ville visa mig en massa stenarbeten där uppe. Vackert område med fantastisk utsikt. Det blev en rejäl promenad. Stegräknaren jublade! Det enda som inte var bra - massor med mygg 😓! Där var nämligen rätt fuktigt fortfarande efter tidigare regnskurar. Kliar gott idag - inte!

Mur à abeilles är en vägg för bin helt enkelt. Byggda mot sydost för att nås av de första solstrålarna. Byggdes under 1800-talet och restaureras löpande. Fanns många murar att kolla på. 

 
När jag kom tillbaka till Gruissan slog jag på stort och gick in till "grannen" och åt Moule Frites till lunch och så glass på det. Sedan blev det kaffe på balkongen👌

För två år sedan, när jag satt här i karantän, så funderade jag vid något tillfälle, i samband med att jag la in ett kort på den här båten, när den skulle kunna börja jobba igen. Nu är den igång. Det kanske den var även förra sommaren, men det vet jag inte för då var ju inte jag här.

Gick en promenad runt "sjön" tidigare idag. Det blev snudd på för varmt. Nu är det linne och tunn kjol på, här på terrassen. Kommer inte kunna sitta här så länge till. Eller ja, jag får väl ta ner markisen. 
Rätt klart vatten faktiskt!
 
Vinstockarna har fått gröna mössor allihop!
 
 
Satt och filosoferade i solen på L'Argonaute häromdagen. För det första, det är inte ofta man som svensk behöver sitta i doften av cigarettrök. Bordsgrannen rökte 😪. En annan sak, här kryllar av hundar och ingen matte eller husse verkar fundera på, om det är för varmt för de små tassarna på asfalten eller stenbeläggningarna. Är det möjligtvis så, att vi svenskar överbeskyddar våra pälsklingar 🤔? Och, faktum är, att båda mina hundar faktiskt föredrog att gå på asfalten, även om jag gick längs med gräset, bara för att de skulle gå där.
 
Hoppas solen lyser på er också. Sköt om er och lev i nuet  🙏