Nu är det segt, men håll ut!!!

Ja, man försöker så gott man kan, men det är segt nu 😔. Inspirationen tryter. Så tacksam att jag har franska-kursen som tar mycket av min tid. Faktum är att det är som att ha ett halvtidsjobb. Mycket eget arbete. När vi stänger Zoom (appen som används för distansundervisningen) klockan halv sju på torsdagskvällen så får man helg-feeling. Haha, det har gjort mig veckovill. Efter alla år man jobbat så är det ju fredag när man "tar" helg. Ja, hjärnan får helt enkelt lite problem. Liiiite jobbigt är det allt att vara låst till fasta tider igen. Hade hunnit släppa det under året som pensionär. Nu ska man vara redo för skolbänken klockan fyra måndag till torsdag..... Nåväl, halva kursen är klar, fyra veckor till och sedan är det slut. 
 
 
Ett enda litet kort har jag lyckats ta sedan senaste inlägget och det blev idag. Tände ett ljus redan när jag gick upp i morse och det lär få vara tänt hela dagen. Vind och regn på tvären gjorde att jag skippade promenaden till Gribbylund. Har ett paket med garn som väntar på mig där. Enligt prognosen ska det bli kanonväder i morgon och det hoppas jag håller, för då blir det långpromenad med äldste sonen, hans flickvän och hans svärföräldrar och korvgrillning på det. 
 
Antar att jag knappast kommer få användning för alla mina simprylar före jul. Längtar verkligen efter att simma igen. Hade ju kommit igång så bra. Även cirkelpassen var kul och de hade ju planerat att köra ytterligare en gång per vecka. Fast mest längtar jag faktiskt efter att få hoppa i bassängen. Hade någon sagt till mig innan att jag skulle tycka det var så kul så hade jag aldrig trott dem. Det är aldrig för sent att hitta nya "passioner" i livet!
 
Nä, nu får det bli att ta tag i läxan till måndag. Ytterligare två avsnitt i boken Le Petit Prince (Den lille prinsen) ska läsas. De av er som läst franska i skolan har kanske läst den. Jag hade det dock inte, förmodligen för att jag hade franska som C-språk, och då kom man aldrig så långt så att man skulle kunna läsa en bok. Boken gavs ut 1943 och är egentligen en barnbok, men uppskattas lika mycket av vuxna. Den har blivit kultförklarad och har getts ut på runt 80 språk. Den ligger faktiskt med som en av de fem mest översatta och älskade barnböckerna i världen. Ett litet tips i höstmörkret och i dessa trista tider.