En fransk julvecka 🌟

Ja, det ska ju vara fint till jul. Hur det har städats inomhus i franska hem har jag ingen aning om, men rabatterna här i mitt kvarter har rensats. Och det behövdes faktiskt, för nu hade en del växtlighet tagit sig friheter och börjat täcka delar av gångarna mellan husen. Fint blev det. I den händelse någon tomte har hälsat på här i huset, så lär han inte snubblat fram i alla fall. Såvida han inte druckit för mycket vin vill säga 😩
 
Förra tisdagskvällen var det julavslutning i Linedansklubben. Runt 40 personer som åt en trerätters meny. Och så dans naturligtvis. Man kan ju tänka att man behövde betala en slant för detta, men det ingick tydligen i årsavgiften. Bara att tacka och ta emot. Eller ja, jag hade ju redan betalat för mig! Vi samlades vid sju-tiden för välkomstdrink och tilltugg. Först halv nio fick vi in förrätten. Jag tycker att det är i senaste laget för att äta en trerätters, men..... Man behöver ju inte äta upp allt. Jag hade valt räkor till förrätt och det ångrar jag inte en sekund. Visserligen inte lika salta och goda som Smögenräkor, men desto större. Att äta gåslever finns inte på kartan för mig!
På onsdagsmorgonen hade jag tid för mammografi. Nu är jag inne i rullorna där också. Här var inte samma löpande band-princip som i Sverige. Har en känsla av att saker och ting inte är lika digitaliserade. Utom ibland. De har väl helt enkelt inte kommit lika långt som vi. På gott och ont.
 
På julafton - när många av er bänkade er med släkt och vänner för att börja äta - så gick jag in till saluhallen för att se vad som hände där. Full rulle kan man säga! Så mycket folk och så många som åt och drack tillsammans. De små restaurangerna var fulla och det var massor med folk som handlade av alla godsaker som lagts upp. Här äts stora mängder skaldjur under julen. 
 
Skaldjuren ser ju läckra ut, men alltså, frukten här ser inte helt fel ut heller!
På Carrefour såldes mängder med sådana här förpackningar med ostron.
Det närmsta jag kunde komma en griljerad skinka var detta. Det är en liten grillad skinka med ben. Den var otroligt god.
 
Min lilla Mira ❤️ firade jul i Skellefteå hos mormor och morfar och med alla kusiner. Precis som en jul ska vara. Och jag tyckte mig se ett kaos av julklappspapper på en del av korten jag fått. Hon tyckte att tomten var helt okej till en början, men sedan hade hon blivit ledsen och tyckte nog det var säkrare hos mamma eller pappa ändå. Fin tomte i alla fall 🎅👌.
 
 
Hos mig har det varit lugnt och skönt. Lite promenader i hyfsad temperatur - runt 15-16 grader. Lite vind men helt okej. Och vet ni, den enda tiden på året som jag tittar på amerikanska filmer är på julen! Amerikanska julfilmer som är så otroligt förutsägbara och äckligt juliga, men ändå lite mysiga. Fattar egentligen inte varför, men de är perfekta att sticka till.  
 
Ha ett gott slut på 2023 och njut av var dag 🙏 Kram 🥰