Barfota i tunna skor

Ena natten slår vinden i jalusierna. Nästa är det knäpptyst. Spegelblankt i marinan när man går upp. Klarblå himmel oftast. Vädret växlar, eller rättare sagt vinden, men man har börjat få en föraning om vad som komma skall i den här byn. Det har varit riktigt varmt och skönt under några dagar och det var fullt på alla serveringar i helgen. Folk tar emot värmen på väldigt olika sätt. En del nöjer sig redan med T-shirt och shorts, andra behåller långa byxor och tjock jacka på. De flesta av oss håller oss någonstans däremellan. Att ta fram tunna skor var riktigt skönt och fötterna jublade av att slippa sockorna. Jackan går nog inte att hänga undan än, för när man kollar prognosen framåt så varierar det stort. Allt från 12-13 till 20. Ja, och så har vi då den där vinden. Ibland är den helt ok - typ ljummen. Andra dagar är den riktigt bitig och otrevlig. Båtfolket har också börjat vakna och det var många segelbåtar ute igår. Vackert! Och - folk har börjat bada. Såg en djärv människa som var ute och simmade häromdagen. Igår var det en hel familj som hade kul i vattnet, men det var innanför hamninloppet och jag skulle kunna tänka mig att det är något varmare där.  

 
Älskar gula blommor, även de små och vilda
 
Jag har redan nämnt stugområdet Gruissan Plage flera gånger, fast om jag ska vara korrekt så heter det området som jag menar faktiskt Plage des Chalets. Gruissan Plage är samlingsnamn för samtliga fem stränder i Gruissan. Rätt ska vara rätt, så det så 😊. I vilket fall som helst så är stugområdet, som innehåller runt 1.100 stugor fördelade på 11 prydliga rader, gammalt. De första "barackerna" byggdes redan 1869. Trettio år senare förstördes de av havet men byggdes upp igen, nu på styltor, för att raseras av tyskarna 1944. I början av 50-talet byggdes de upp ännu en gång och styltorna fyller nog sin funktion eftersom havet kan stiga runt en meter under vintern. Mer kuriosa. En film med den svenska titeln "Betty Blue - 37,2 på morgonen" har tydligen spelats in här. Jag har aldrig hört talas om den. Kom på 80-talet.
Många olika stilar på stylthusen
 
Färgglatt!
Att sitta och titta på sanddyner och snöklädda berg samtidigt är en härlig känsla. Svårt dock att fånga på bild. Ibland kan det vara skönt att sätta sig på en servering och ta en macka och en kaffe eller en öl, så det gjorde jag faktiskt idag. Och jag tog både öl och kaffe 😎, men att käka ute gör jag inte så ofta. Jag är ju för sjutton pensionär nu och då får man hålla i pengarna 😄. Bättre att kunna unna sig lite extra när man får besök, eller hur?