Nu rullar det på

Denna och nästa vecka har alla skolbarn höstlov i Frankrike. Det är många som tar semester i samband med det och åker iväg. Och det finns väl knappast något bättre tillfälle för järnvägspersonal att strejka än just då. Det slår hårt! De gula västarna och andra strejkglada fransmän har hållit sig rätt lugna under pandemin, men, nu verkar de sätta igång igen. 

Det går lite trögt med franskan tycker jag, men det kommer väl. Och det blir rörigt värre i hjärnkontoret när man pratar engelska ibland. Fast det blir bara med engelsmän. Fransmännen får ha tålamod med mig. I tisdags kväll var jag hembjuden till Avril och hennes man på en "apero". Jane och Martin var givetvis där också och en av fransyskorna som jag träffade förra året, men även en annan engelska som bor här och - hör här nu! Ett tyskt par! Det hade ju nästan varit bättre om det varit några med ett språk som jag inte kan alls. Grekiska eller ryska eller nåt. Även om det pratades franska 95% av tiden så blev det ändå att det kommunicerades på engelska och tyska sinsemellan om det franska ordförrådet tröt. Det sägs ju att det är bra med träning för hjärnan för att motarbeta demens. Med det jag utsätter mig för nu och så all sudoko och korsord och sådant så borde jag ju i alla fall inte bli dement. 

Idag har jag varit ruggigt effektiv. Städat, putsat ett fönster men även gjort en del pyssel med krokar och grejer i badrummet. Dagens promenad avslutades med en sväng genom byn och jag kunde inte motstå att gå in på bageriet och köpa en riktig godsak. En "jesuit" som är en mandelkaka. Jisses så gott det var med den och en kopp kaffe när jag kom hem. Alltså, det blev inte en endaste liten smula kvar

Och så har jag tränat i mitt alldeles egna träningsrum också. Det är riktigt lyxigt och väldigt svårt att skylla på något när det liksom står redo och bara väntar på mig varje förmiddag.
 
Sådan glädje! Närmsta grannen kom på snabbvisit i sitt hus i början av veckan och helt plötsligt försvann de högt växande buskarna och jag fick eftermiddagssol på terrassen. Yeah! Jag kan njuta av det och tvätten torkar fortare!
 
Nog för idag. Var rädda om er och Carpe Diem🙏