Det närmar sig inredning - äntligen 👌

Men så seg senaste veckan varit. Det har verkligen gått med “musasteg” framåt. Men nu så......  Beställningen från IKEA kommer i morgon - äntligen. De ska komma mellan 12-17. Jag ger mig den på att de kommer strax innan fem. Jag som bara längtar efter att få börja sätta ihop möbler. Vet inte var jag ska börja bara. Vilket är mest akut? ALLT tror jag. En byrå i sovrummet eller en lådhurts i köket. Igår hittade jag till slut en köksö som jag tyckte om. Den hittade jag på en fransk kedja som har butik här i Narbonne. Jättenöjd med allt utom en sak. En skruv som inte passade (ja, det var rätt skruv, fast snett borrat där den skulle sitta!), men detta ska jag be Martin hjälpa mig att fixa till vid tillfälle. Jag har även letat som en galning efter en vit trähylla som skulle kunna stå vid väggen mellan kylen och diskbänken. Och till slut hittade jag den - på nätet. Jag gillar ju inte att handla på nätet, vill helst känna på kvalitén, men ok då. Korsar fingrarna och hoppas på att det blir bra 🤞. Den ska dyka upp senare i veckan. Och nu när vi ändå är igång: i morgon lastas soffan och de andra prylarna jag ska ha ner till Frankrike. När väl det kommer, så kanske det här kan se ut lite som ett hem.

Gick en bit längs med kanalen från centrum och mot området jag flyttat till. Där finns bl.a. ännu en sluss. Tveksamt om den används längre. I huset jämte verkar vara restaurang. I alla fall sommartid.

 
Kanalen passerar ju precis nedanför det här nya området. I kväll tog jag en promenad på de nya gångvägarna som gjorts här, för att se om det finns någonstans man kan nå kanalen. Träffade på en hundägare som sa att man håller på att göra ordning gångvägen och rensa upp längs med kanalen, så det är tydligen på gång. Tack för det. Blir fint att cykla där sedan när man ska till centrum. Som inte ligger så jättelångt bort, som ni ser på bilden nedan. Katedralen ligger mitt i gamla stan. Den syns mitt i bilden.

Cykeln ja. I lördags fick jag mess från cykelmannen om att den var klar att hämtas. Kommer på måndag svarade jag. Igår messade jag för att kolla så att han säkert hade öppet. Inget svar. Gjorde ett nytt försök idag. Messade - inget svar. Ringde (alltså, jag gillar egentligen inte att ringa men…. svårt med franskan ni vet) - telefonsvarare. Inte där idag heller. Får väl göra ett nytt försök i slutet av veckan. 

Det här området som jag flyttat in i heter Les Pleiades. Plejaderna på svenska. De sju systrarna alltså. (Vi är nog många som läst böckerna om dem, systrarna alltså. Visst längtar man efter sista boken så att man äntligen kan få veta vem den där pappan var. Vi får hålla ut till våren 2023 efter vad jag förstått.) Gator och planteringar är redan på plats, hus byggs för fullt. Det är nog egentligen bara "min" gata som är nästan färdig. Det är inga höga hus som byggs, utan det högsta är nog grannhuset, som har fyra våningar. Detta har tre. Sedan är det inga mer lägenhetshus. Huset längst bak på bilden nedan är "mitt" hus. Jag bor åt andra hållet. 

Här nedan syns även grannhuset
 
Nä, nu är det dags att börja ladda batterierna för vad som komma skall. Sköt om er och Carpe Diem 🙏