Alla vägar bär till Narbonne

En helt annan rutt tillbaka till Narbonne den här gången. Efter en övernattning i Hannover styrde vi mot Colmar. (Vi = jag och min vän Eva-Lena sedan runt 50 år!)

En vacker magnolia utanför fönstret i Hannover!

Colmar är en stad som jag haft ögonen på en tid och nu skulle det bli av. Anlände sent på eftermiddagen och efter att ha installerat oss på hotellet gick vi in till centrum. Det var precis lika mysigt och charmigt som man sett på alla bilder. Colmar ligger i Alsace och detta är ju gamla tyskbygder, därav alla korsvirkeshus. Små gränder, vackra blommor, ljusspel……

 
 
 
Nästa dag for vi vidare till Annecy men vi tog vägen över Lausanne. Det var mest för att jag så gärna ville besöka staden där jag tillbringade tre månader hösten 1979, för att plugga franska (vad annars). Det var en go känsla när jag började känna igen namnen och såg att mycket var kvar. Vi åt lunch nere vid stranden av Geneve-sjön och tog en härlig promenad innan vi satte oss i bilen igen. Så gott att röra på sig efter allt stillasittande.
 
På vägen mot Annecy började molnen torna upp sig och det blev tjockare och tjockare. Innan vi hann ut ur Schweiz var regnet över oss och det skvalade på bra hela vägen. Hotellet låg i utkanten av centrum och det ska ju erkännas att det var inte så lockande att trampa iväg ut på upptäcktsfärd. Så, vi stannade vackert kvar där och nöjde oss med ett glas vin i baren. Vi åt ju lunch ganska sent så vi var inte särskilt hungriga. 
Även Annecy är en stad som jag haft ögonen på. Jag har varit där på en dagstur med några elever från skolan under min höst i Lausanne, men det var ju längesedan. Personligen tycker jag att Annecy är ännu mysigare än Colmar, men båda städerna är ett bra restips. Vi gick en rejäl rundvandring för att inte missa något, fast det gjorde vi säkert ändå, men vi såg nog det “viktigaste”. Annecy-sjön sägs vara en av Europas renaste sjöar. Ja, jisses, här är verkligen vackert. Bedöm själva…:
 
 
 
 
 
 
Nu är vi hemma hos mig och turistar. Dessutom har jag varit på banken för att fixa klart med mitt bankkonto. Och tvättmaskinen! Ni kanske kommer ihåg att min maskin gick sönder precis innan resan norrut. Det var inte bara att ringa och säga att jag är tillbaka nu. Nä, jag var tvungen att göra en ny felanmälan. De sa att den tidigare var annullerad eftersom giltighetstiden gått ut fast jag märkte att de hade en hel del uppgifter kvar när jag gjorde den nya anmälan. Hur som helst så kommer de i början av nästa vecka. 

Har förstått att det snöat rejält i Sverige idag igen. Här är det grönare än grönt och härligt väder. Det har faktiskt varit ända uppe på 27-gradersstrecket idag inne i Narbonne. Vi åkte till Gruissan och åt lunch och då sjönk temperaturen lite. Närheten till havet ni vet och det är ju rätt nerkylt än så länge.

Sköt om er och lev i nuet 🙏