Snabbvisit i Spanien

Ja, då har man varit i Spanien då. Snabbvisit visserligen men.... Hade tre kanondagar med Eva och hennes bror. Lite sol och bad varje dag - runt 30 i luften och 25 i vattnet är helt ok 😄 men det räcker med några timmar om dagen. Dessutom en hel del promenerande, besök i Alicante stad, mat, vin och snack däremellan. Toppen! Men jag måste erkänna att dessa turistmetropoler inte är något för Lindblom. 
Musslor första kvällen! Mums!
Vy mot Alicante
När såg ni en telefonkiosk senast!
Gatubild från Alicante
 
Flygresan ner avlöpte utan problem - inga förseningar!  Det blev dock lite annat när jag skulle ta tåget hem. Hade bokat 06.50 från Alicante för att hinna hem med sista tåget/bussen från Carcassonne till Couiza samma kväll. Bor ju på landet!!! Kommunikationerna går ju inte att jämföra med Stockholm precis. Jag skulle behöva byta tåg två gånger men det fanns bra marginal i både Barcelona och i Perpignan. Nåväl, var i god tid på stationen, men inte fanns det någon avgång till Barcelona kl 06.50!!! Första avgång till Barcelona var kl. 07.30 med buss till Valencia och sedan tåg därifrån till Barcelona. De var tydligen medvetna om att detta ställde till det för en hel del resande, för nya sittplatser var förberedda innan ombordstigning på tåget i Valencia. Dock ingen förklaring till varför det inte gick något tåg kl. 06.50...  Ja, ni kan väl gissa hur det gick sen? Precis! Missade min anslutning med 25 (!) minuter. Fick några ofrivilliga timmar i Barcelona i stället, så det var bara att försöka slå ihjäl dem. Promenerade iväg och hittade en ok restaurang för lunch. Som ni väl förstår så föll resten av hemresan som domino-brickor. Ny biljett till Perpignan och hotellövernattning där, och sedan vidare till Carcassonne på lördag morgon. Idag har jag skickat reklamation till spanska järnvägen på € 121. Håller tummarna för att det går igenom. Måste ju tänka på att man är pensionär nu😌. Men bortsett från "krånglet" så var det fantastiskt trevligt att åka tåg. Bekvämt och lugnt. En annan positiv sak med den här returresan, var att jag fick lite oplanerad tid i Perpignan och kunde bekanta mig med stan lite mer. Ett intressant alternativ för nästa boende.
Kanalen i Perpignan
 
Tidigare kunde man åka tåg från Carcassonne till Couiza, men järnvägen är nedlagd sedan förra året och går nu bara till Limoux tyvärr. Där byter man till buss. Skulle gissa att det beror på att det är för dyrt med underhåll på resterande del av sträckan med tanke på berg och broar och viadukter. Trist men det är ju samma som hemma i Sverige. De mindre järnvägarna har ju lagts ner sedan lång tid tillbaka. Förresten, en positiv sak - det kostar bara € 1 att åka de drygt fyra milen mellan Carcassonne och Couiza. Det tycker jag är ett riktigt bra pris!
 
Min bil står på en parkering på andra sidan floden, så jag ser den från mitt fönster. Liiiite orolig blev jag idag när jag såg att det satt en lapp på den. Parkeringsböter? Någon som kört på min kära bil och satt en lapp med kontaktuppgifter - fast det händer väl knappast i Frankrike...... Vilken lycka när det faktiskt bara var "information" från de Gula Västarna. Jag har inte "drabbats" av dem direkt, men de är aktiva häromkring och de har en mötesplats utmed vägen i Limoux. Det är väl bara en tidsfråga innan man stöter på dem när de stoppar en i en rondell eller något.... Ni kommer få höra om det då......
 
Har bara latat mig sedan hemkomsten igår men idag tog jag mig till marknaden i Espéraza och handlade lite närodlade grönsaker. Härligt! Resten av dagen har jag suttit i skuggan på terrassen och lyssnat på poddar m.m. Får ju passa på att njuta av värmen så länge den är kvar 😎