Välfyllda varma dagar 🌞

Det har blivit härliga promenader i solskenet den senaste veckan. Helt otroligt så skönt det varit i solen och jag, som är så frusen, tycker till och med att vinden varit skön. Nu är det dock ingen som badar längre i den stora "lekpoolen" som finns precis runt hörnet från torget i Täby. Inte världens vackraste hus men man kan inte klaga på omgivningarna ....
Här finns även fina små grusvägar att promenera på mellan och runt husen och massor av möjligheter att sitta ner och ta en fika med vänner eller bara njuta av planteringarna.
Om man går åt andra hållet, från Täby centrum alltså, kan man komma till Roslags Näsby. Där ligger denna välskötta gamla bygdegård, Ytterbystugan, mitt bland gator och stora bostadshus. Ni som trodde att Ytterby bara fanns utanför Kungälv trodde fel. 
Häromdagen tog jag faktiskt Roslagsbanan in till stan på lite äventyr - händer ju inte så ofta nu i dessa nedrans Corona-tider. En del avgångar stannar på massor med små "gulliga" stationer och det går ju an när man inte har tider att passa. Målet för min lilla utflykt var Nordiska Muséet. Hade sett att de hade en utställning om 50-talet och det kunde ju vara kul. Lite nostalgi är aldrig fel. 
Min syster var ju 17 år äldre än jag och jag kommer ihåg att jag var rätt avundsjuk på henne för alla fina klänningar med frasiga underkjolar. För att inte tala om hennes fantastiska skor med stilettklackar! Tryckte in en massa bomull, eller kanske var det papper, fram i tårna så att jag skulle kunna gå med dem. Fast då hade vi väl kommit till början av 60-talet. 
Så här står det om "mitt" år!
När min syster gifte sig 1961 hade hon precis likadan modell som den svarta klänningen nedan. Kjolen var lite "klotformad"
Mamma sydde en hel del kläder så mönster från Stil kom väl till pass i vårt hem. Även jag har nog förbrukat några stycken. Men det var då det. Längesedan jag sydde något nu.
Antar att de flesta av mina 50-talistvänner hade en sådan här docka. Min hette Marianne och var hel ända tills mina små söner fick leka med henne på 80-talet. 
Något som fortfarande lever kvar dock är ett nästan exakt likadant set som det här. När jag var klar hade jag faktiskt gått runt på hela muséet, uppifrån och ner. 
Trodde nog att årets nästan obefintliga turistsäsong var över, men på promenaden tillbaka in mot centrum kom "båtbussen" förbi och den var faktiskt ganska välfylld.
Riktigt nöjd med hur bra dagen blev. Dessutom en god husmanslunch i form av potatisbullar, stekt fläsk och lingon på Nordiska. Riktigt bra restaurang hade de, och de vet precis hur de ska locka kunder: de låter de härliga dofterna sprida sig i precis hela muséet