En kall och snuvig vecka

Ja, det blev en långdragen förkylning. Lite upp och lite ner. Var betydligt piggare förra helgen, så då var jag med på den traditionella lunchen som AFAL har varje år i januari. En gång är ingen gång, två gånger är en vana (tradition?) och eftersom det var andra året jag var med så…… Tyvärr blev snuvan värre igen veckan efter, men jag är pigg så, vadå…..? Och ja, jag gjorde Covid-test och det var negativt. Anne-Marie däremot fick Covid, stackaren, och missade lunchen. 

Det har varit kallt även veckan som gått. Och med det menar jag under 10 plusgrader. Kanske har det kommit upp över på eftermiddagen, när solen varit som “varmast” men vinden har gjort att det känts mycket kallare. "Marsanare" typ!

Hade ett ärende inne i stan förra veckan och då passerade jag detta lysande träd. Visst är det härligt!

Jag är sköldpaddsvakt! Hermie har flyttat in hos mig. Det blev en liten miss i Janes och Martins planering av husbilsresan till Spanien, för i normala fall brukar hon sova en bra bit in i februari (ja, vissa sköldpaddsarter går i ide) och då hade de kunnat lämna henne hemma och bara be att någon tittade till henne någon enstaka gång. Men, hon vaknade redan för tre veckor sedan och då hade de två val. Ta med henne, vilket de faktiskt gjort förr, eller fråga om hon kunde få stanna hos mig. Och ja, Hermie tyckte det sista var ett bra val, så här är hon nu. Men jag tycker synd om henne 😓. I normala fall har hon ett jättefint hus som hon bor i, men nu bor hon i en transportbur. Hon har med andra ord inte lika mycket plats att röra sig på. Och nej, jag vill inte att hon kryper omkring på golvet. Dels är golvet kallt, har lagt böcker under buren för att den skulle komma upp från den värsta kylan, och dessutom vill jag inte riskera att hon kissar på min matta. Endiver och machesallad hör till favoritmaten. Gurka och ruccola är också smaskens.
 
Hoppas att väderprognosen slår in. Det ska bli upp till 15 grader denna veckan. Ser jag fram emot. Ta hand om er och lev i nuet. Hm 🤔, ska jag säga som precis skrev att jag hoppas på att det ska bli varmare i veckan. Det är faktiskt sol och blå himmel idag också så..... 👌🙏