Grönt, så grönt

Här är så grönt så grönt. De enda träden som fortfarande bara skiftar i grönt är platanerna, men de har ju å andra sidan rätt stora blad att veckla ut.

Senast jag skrev skulle jag upp tidigt morgonen efter, för att åka till Barcelona. En lång dag blev det. Åkte hemifrån strax före sex och var tillbaka halv ett på natten. Härlig soluppgång över Medelhavet på vägen ner och bra väder för ett storstadsbesök.

Väl framme började vi med ett besök på "Monaster de Pedralbes". Det grundades på 1300-talet och har varit nunnekloster ända fram till 1983. Intressant att se hur mycket av det gamla som fortfarande finns att beskåda.
 
Gamla tvättstugan ovan och nedan köket, som dock fick sitt nuvarande utseende under 1800-talet.
Sedan tog David med hela gänget, 60 st, på tunnelbanan in till centrum. Där släpptes vi lösa för att få i oss lunch, medhavd eller på restaurang. Vi hade med oss, så vi satt på en parkbänk och kunde titta på folkmyllret samtidigt. Alltid lika kul. 
En dryg timme senare gick vi i samlad trupp till Museu Europeu d'art Modern, för att bland annat beskåda verk av en konstnär vid namn Mark Tennant.
 
 
Hade aldrig hört talas om honom tidigare och det var väl egentligen bara en av hans tavlor som tilltalade mig.
 
Sedan fick vi "ledigt" en stund och då passade vi på att dricka ett glas Sangria. Den var tyvärr väldigt blaskig och det påpekade Nelly för servitrisen. Antar att man gör vad man kan för att tjäna extra på turister och att späda ut med vatten är väl ett sätt. Nåväl, tillbaka på muséet blev det konsert. Akustisk gitarr - i Spanien! Passar väl bra. Dessutom med ackompanjemang av piano på en del stycken. Liten lokal och härlig akustik, liten publik. Så fin konsert. Efteråt bjöds vi på Cava. Sedan var det dags att börja tänka hemåt. Då önskar man att det hade räckt med att bara knäppa med fingrarna för att komma hem.
 
Unnade mig en riktigt go lunch på sta´n förra veckan. Det var så varmt att jag var tvungen att flytta mig från ett bord i solen till skuggan.
 
Bilen har varit på service och om en stund ska den besiktigas.
 
Nog för idag. Sköt om er och ta vara på dagen 🙏💕

Kommentera här: