Besök igen med nya utflykter

Om ni undrar vart jag tagit vägen, så har  jag haft besök igen. Det lär nog dock vara det sista här i Couiza. Det är bara Barbro som vågar trotsa vädret och vill ta sig hit off-season 😄. Och hon lyckades pricka den kallaste veckan vi haft här hittills. Hon ville inte riktigt tro mig när jag sa att hon skulle ta med sig varma kläder. Om jag förstått det rätt, så är det kallare här än det brukar vara. 

Förra måndagen var det ju helgdag här. Inte hade jag trott att det skulle visa sig genom en parad, nästan som om det vore den 14 juli (nationaldagen som de brukar fira STORT). Av en ren tillfällighet råkade jag se en massa människor paraderande över bron. På andra sidan floden blev det kransnedläggning vid den speciella minnesplatsen som finns i varje fransk by. Pompa och ståt med musik och tal. Så olikt våra svenska traditioner.

Polis och brandkår i full mundering som alltid vid sådana här parader.
Och så här på tvären fraktar man bort en flaggstång efter firandet 😱😁 
 
Givetvis har jag tagit med Barbro till Carcassonne, Rennes-le-Château, Rennes-les-Bains och på promenader runt Couiza. Från kullen bakom där jag bor, där jag alltid brukar stanna och bara njuta och där jag tagit så många kort, såg vi säsongens första snö på håll. 
 
Vi tog även en biltur söderut, en bit mot Perpignan. Det är en väldigt speciell väg som ligger insprängd mellan floden Aude och klippväggarna. Nu var det extra spektakulärt med alla härliga höstfärger uppe på bergen. 
 
 
I lördags förmiddag drog vi iväg mot Narbonne via småvägar, för att uppleva ännu fler småbyar. I Narbonne blev det lunch och efter en promenad runt på stan, åkte vi till badorten Gruissan. Där var sönerna och jag i början av augusti. Solen strålade även idag, och det var rätt mycket folk i rörelse på stranden, dock inga badgäster denna gången. Sedan styrde vi norrut mot Montpellier där vi skulle övernatta. 
Lyssnar på havet samtidigt som vi blickar mot Pyrénéernas östligaste punkt

För sex år sedan var jag på franska-kurs i Montpellier. Det var riktigt kul att återse staden och det tog inte lång tid innan jag började känna igen mig och kunde lokalisera mig. Här finns en härlig blandning av gammalt och nytt och det kryllar av små mysiga restauranger. Mycket att titta på, att göra och nära till havet……. Ska börja söka ny lägenhet och Montpellier är ett klart alternativ 😍

Utanför skolan 
Några av alla fantastiska äldre byggnader och fontäner
Och en väldigt modern byggnad som kontrast 
 
Nu blir det till att återgå till vardagen som pensionär. Har nyss tagit en promenad i strålande solsken och det luktar höst. Tycker om doften av vedeldning från husen. Påminner mig om tiden på Irland på sjuttio-talet, fast där eldade de med torv.  I morgon blir det träning - pilates och gympa. På lördag lär det bli träningsvärk 🤣