Tidig vår i luften

Vi är många som "bara" sitter av tiden i väntan på SEDAN, tiden när vi åter kan träffa nära och kära och umgås och röra oss som vi gjorde tidigare. Jag längtar även efter att få göra nya bekantskaper och kanske hitta fler nya vänner i Frankrike. Det är inte utan att jag faktiskt tycker att det är lite spännande att se hur livet kommer att bli. Kommer folk ramla tillbaka i sina gamla vanor eller har vi börjat tänka om lite? Tänker roat på hur snabbt fransmännen ramlade in i sitt kindpussande direkt efter två månaders karantän förra våren. Nu har de levt med stränga restriktioner och nedstängningar under en lång tid och och då kan man ju undra om det skulle kunna tänkas ha påverkat deras invanda pussande…. Det lär jag bli varse längre fram i år förhoppningsvis. 

Under tiden fram till dess får jag väl fortsätta med mitt boklyssnande och stickande. Många böcker har det blivit. Gick med i en grupp på Facebook där man får mängder med tips, så nu har “bokhyllan” i appen blivit rätt rejäl. Jag tycker det är perfekt att lyssna på en bok under den där dagliga måstepromenaden. Det blir liksom lite roligare då 💃

Vet inte hur det kommer sig men jag stickade aldrig sockar i syslöjden i skolan. Kommer ihåg att jag gjorde ett par mörkgröna vantar. Den första blev aningen för stor, det var ju inte så lätt att sticka med strumpstickor, men den andra blev helt ok. Tydligen tyckte jag inte att det var tillräckligt kul att sticka med fem stickor, för jag har aldrig gjort det igen. I alla fall inte som jag minns 🤔! Numera stickar man mest med rundsticka och det går faktiskt även att sticka sockor med det. Det har jag lärt mig nu och jag har lyckats knåpa ihop tre par på en vecka. Bra jobbat och riktigt skönt att ha på fötterna när det är lite kallt på golvet. Dessutom lite kul att sticka på något annat än den senaste sommartröjan.

Trist med väderomslaget tycker jag. Även om det var väldigt kallt, så var det så mycket härligare och vackrare ute och det är ju trots allt bara februari än. 

Förra veckan lyssnade jag på en föreläsning om att "Skriva sin historia". Skulle vara lite kul att utveckla skrivandet och det är väl nu, när man är pensionär, som man har den tiden. Jag har lite idéer, så vi får väl se om jag hittar någon inspirerande terrass att sitta på framöver.