Det blev jul i år igen trots allt

Ja, så är det och för tredje året i rad så blev det en annorlunda julafton. Jag var helt solo men hade några telefonsamtal under dagen. Julmaten bestod av, hör här nu, löksoppa! Ja men alltså, det är ju jättegott. Och så naturligtvis färsk baguette och ost till det. Efterrätt blev kaffe och ett par goda chokladbitar med marsipan. Kunde faktiskt varit sämre än så. Nöjde mig med att ta med baguetten från bageriet, men visst hade katten passat bra här också. Och citronerna! Ett eget citronträd skulle man ha.

 
På juldagen blev det däremot ett rejält intag av mat. Skulle egentligen åkt till Couza till mina skotska vänner Helen och Graham, men med tanke på det där förbenade viruset sköt vi på vår “reunion” så länge. I stället tackade jag med tacksamhet ja till Jane och Martins inbjudan (vi träffas ju löpande så…) . De fick avboka sin resa till sonen i Kanada i sista minuten och blev i stället “fast” här i Gruissan. Så, lite smårätter till förrätt, kalkon med en massa tillbehör, god efterrätt, kaffe och likör…… Proppmätt!!!  Traditionell engelsk julmiddag med lite andra inslag helt enkelt. Och vet ni! När Jane följde mig hem träffade vi tomten. Han kom och gick där på vägen och ringde med en klocka för att tala om för alla barn att han äntligen kommit till Gruissan. Tyvärr fastnade han inte på bild…..🎅
 
Julen har inte inneburit någon extra ledighet för fransmännen, ja, inte så mycket för svenskarna heller just i år, men här firar man inte annandagen och även julafton är en vanlig arbetsdag. Fast, man börjar fira jul på julaftonskvällen med mat, mat, mat……  Igår, vår annandag alltså, var det väldigt mycket liv och rörelse här. På restaurangen mitt emot kom de första lunchgästerna redan vid elva/halv tolv och jag tror att det fortfarande satt folk kvar vid femtiden. Det var så skönt väder att många valde att sitta utomhus🌞. Det där fina vädret gjorde att jag tog två långa promenader under dagen. Sockorna fick stanna hemma, yihaaa, gillar ju inte sockor, och jackan åkte av på vägen. 
 
Njöt av lite färger längs med promenaden. 
 
 
Osäker på om detta är ätbart 😄, tänker inte testa, men det finns gott om det på ett ställe i marinan.
 
Vaknade av att det regnade i morse. Det var då det. Nu skiner solen och det är runt 13 grader just nu och förväntas bli uppåt 16 i eftermiddag. Ja tack!
 
Var rädda om er och Carpe Diem🙏