Ensam i min självsamhet igen

Tiden går fort när man har kul. Fel. Tiden går alltid fort, tyvärr. Men, nu har jag fått roa mig med att ha Andy och Katta här i fem dagar och det har varit så mysigt. Många restaurangbesök har det blivit här i Gruissan och  jag kan bocka av en hel hög på listan.

En dag på stranden i härligt solsken, men med mycket vind blev det också. Sandigt, väldigt sandigt. Och mitt i all vind, kom en ambulanshelikopter och landade, tack o lov inte precis där vi var. Som det rök sand!
 
Lite sämre väder på tisdagen gjorde att vi satte oss i bilen och körde till Carcassonne. Andy var med där 2019, men mitt i värsta värmen och turistträngseln, och Katta hade aldrig varit där, så det passade riktigt bra nu. Åt lunch i centrum innan vi gick till La Cité, som borgen heter på franska. Den här gången löste vi biljetter för att kunna ta oss runt på delar av muren också. Jag har varit här många gånger nu, för det var ju ett trevligt inslag i vardagen, medan jag bodde i Couiza, men jag blir alltid lika imponerad av detta fantastiska världsarv.
 
På vägen från Carcassonne centrum till La Cité passerar man över floden Aude (ja, precis den som rann förbi Couiza) och då såg vi något som simmade där nere. En utter! Tack vare Kattas fina kamera lyckades vi få en riktigt fin bild på den.
 
Nästa dag tillbringade vi i Narbonne och besökte Horreum, katedralen och gick naturligtvis ända upp i toppen av tornet jämte, som jag konstigt nog inte hittar något namn på. Mina engelska vänner David och Ann tipsade mig för ett tag sedan om ett riktigt bra crêperie och dit gick vi för lunch. Och det var nog faktiskt de godaste crêpen jag någonsin ätit. Det blev till och med crêpe till efterrätt också. Vi lyckades även fånga en slussning. Det gäller att vara på plats när det händer.
 
Längs med gatorna här i Gruissan finns mängder med mullbärsträd. Jag har sett folk stå och plocka för fullt och det borde ju jag också göra. Andy och Katta plockade lite en dag för att få sig ett smakprov.
 
Detta var allt för idag. Var rädda om varandra och lev i nuet 🙏