Flera långa promenader

Ja, då var det dags igen. Härligt väder har det varit den senaste veckan. I tisdags tog Stefan och jag oss till Sollentuna och promenerade runt Edsviken och Edsbergs Slott. Jag jobbade i Sollentuna i tre år och åkte förbi skyltarna mot slottet ett antal gånger, men tog aldrig någon närmare titt på det. Vacker väg längs med vattnet och många fina gamla hus som är byggda uppe på höjderna runtom. 

 
Som man längtar efter att göra saker. Att förflytta sig någon annanstans.. Barbro tog bilen och körde från Borås till Örebro för att hälsa på sin son och för att lyxa till det lite extra tog hon tåget till Stockholm i torsdags. Vi hade naturligtvis stämt träff och började med en fika på anrika Vete-Katten, ett riktigt härligt gammaldags kafé. Därefter blev det en rejäl promenad, 13 km totalt, via Stadshuset, vidare genom Rålambshovsparken och bort till Hornsbergs Strand och Pampas Marina och förbi Huvudsta Gård. Sedan tillbaka via Karlbergsparken och förbi Karlbergs Slott. Lunchen landade perfekt på Eatnamn vid Odenplan. Avslutade med en Irish Coffee på Bishop Arms på Vasagatan, innan det var dags för Barbro att ta sig tillbaka till Örebro. Många som åker till Stockholm rör sig bara runt centrum, alltså Sergels Torg, Drottninggatan, Kungsträdgården och kvarteren däromkring. Kanske eventuellt något museum. Jag tycker det är jättekul när man får besök som ber om att få se något annat.
 
 
I lördags kväll blev det påskmiddag hos Andreas och Katta. Jättegott och mysigt. Speciellt för kvällen hade Stefan och Elin med sig ett nyinköpt spel - “Ryktet går”. Många skratt blev det och för en gång skull uppskattade även jag att spela spel. Det brukar inte höra till mina favoritsysselsättningar, men detta kör vi väl igen, eller….? 

Gästerna fick varsin present också. Ska bli gott 😋😍

 
Troligen årets hittills varmaste dag idag säger meteorologen på TV nu. Gäller dock inte Stockholms-området, men tvåsiffrigt är helt ok. Förhoppningsvis får jag med mig sonen på en långpromenad idag igen.

Var rädda om er. Carpe Diem!